Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2008

Ο Μιχαλης Χατζηγιαννης στα Τρικαλα!


Για μια μοναδικη συναυλια θα παρεβρεθει στα Τρικαλα Ο Μιχαλης Χατζηγιαννης...Πολυς κοσμος απο διαφορες πολεις της Ελλαδος εχει φθασει για να παρακολουθησει ζωντανα τον διασημο τραγουδιστη.Εκατονταδες εισητηρια εχουν πωληθει και ο αριθμος των θεατων θα ξεπερναει τους 5.000....
ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ:
Μερος:Εθνικο σταδιο Τρικαλων
Ωρα Εναρξης:21:30
Τιμη Εισητηριου:20ευρω (Συμπεριλαμβανεται Φ.Π.Α.)

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!!!




ΤΡΙΚΑΛΑ
(Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια)

Τα Τρίκαλα είναι πόλη της Δυτικής Θεσσαλίας, πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού Τρικάλων. Η πόλη διασχίζεται από τον ποταμό Ληθαίο, ο οποίος αποτελεί παραπόταμο του Πηνειού.

Σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, στην απογραφή του 2001 το Δ.δ. Τρικκαίων είχε 51.862 κατοίκους, ενώ η πόλη των Τρικάλων 48.686 κατοίκους. Έτσι το Διαμέρισμα Τρικκαίων εμφανίζει πυκνότητα πληθυσμού 710,2 κατοίκων ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο
Η περιοχή των Τρικάλων κατοικείται από τους προϊστορικούς χρόνους, και οι πρώτες ενδείξεις ζωής, στο σπήλαιο της Θεόπετρας, φτάνουν ως το 49.000 π.Χ. περίπου. Έχουν επίσης ανακαλυφθεί νεολιθικοί οικισμοί από το 6.000 π.Χ. στο Μεγάλο Κεφαλόβρυσο και άλλες τοποθεσίες.

Η πόλη των Τρικάλων είναι χτισμένη πάνω στην αρχαία πόλη Τρίκκα ή Τρίκκη, που ιδρύθηκε γύρω στην 3η χιλιετία π.Χ. και ονομάστηκε έτσι από τη νύμφη Τρίκκη, κόρη του Πηνειού ή κατ' άλλους του Ασωπού ποταμού. Η πόλη ήταν σημαντικό κέντρο της αρχαιότητας, καθώς εδώ έζησε και έδρασε ο Ασκληπιός, που σήμερα αποτελεί έμβλημα του Δήμου Τρικκαίων, ο οποίος ήταν και βασιλιάς της πόλης. Στην περιοχή υπήρχε μάλιστα ένα από τα σημαντικότερα και αρχαιότερα Ασκληπιεία της εποχής. Η πόλη φέρεται επίσης στην Ιλιάδα του Ομήρου να συμμετέχει στον Τρωϊκό πόλεμο στην πλευρά των Ελλήνων, με τριάντα πλοία και αρχηγούς τους γιατρούς γιούς του Ασκληπιού Μαχάωνα και Ποδαλείριο. Η πόλη υπήρξε πρωτεύουσα βασιλείου κατά τη μυκηναϊκή εποχή και αργότερα αποτέλεσε κέντρο του κράτους της Εσταιώτιδας που καταλάμβανε περίπου τη σημερινή έκταση του νομού Τρικάλων και περιγράφεται από το γεωγράφο Στράβωνα.

Κατά τους ιστορικούς χρόνους η πόλη της Τρίκκης και η γύρω περιοχή του ποταμού γνώρισε ανάπτυξη. Έπεσε στα χέρια των Περσών το 480 π.Χ. ενώ περίπου δέκα χρόνια αργότερα προσχώρησε στη νομισματική ένωση Θεσσαλέων. Το 352 π.Χ. ενώθηκε με τη Μακεδονία του Φιλίππου Β'. Έγινε θέατρο σκληρών μαχών ανάμεσα σε Μακεδόνες και Ρωμαίους, κατά την εισβολή των τελευταίων στην Ελλάδα, καθώς ο Φίλιππος Ε' και ο γιος του Περσέας προσπαθούσαν να την κρατήσουν ελεύθερη, χωρίς τελική επιτυχία αφού το 168 π.Χ. κατακτήθηκε.

Τους πρώτους μετά Χριστό αιώνες η πόλη και η περιοχή γνώρισε όλους τους τότε εισβολείς στο Βαλκανικό χώρο: Γότθους (396), Ούννους (447), Σλάβους (577), Βούλγαρους (976-1025), Νορμανδούς (1081), Καταλανούς (1309-1311) και από το 1204 τους Φράγκους, ενώ για ένα σύντομο διάστημα ξαναγύρισε στη Βυζαντινή Αυτοκρατορία και το Δεσποτάτο της Ηπείρου. Στις αρχές της χιλιετίας η πόλη παρουσιάζεται για πρώτη φορά με το σημερινό της όνομα, Τρίκαλα, στην Αλεξιάδα της Άννας Κομνηνής. Η πόλη κατακτάται τελικά από τους Οθωμανούς το 1393, και μετά από μια παρατεταμένη περίοδο παρακμής γίνεται σημαντικό κέντρο οικοτεχνίας, με ονομαστά μάλλινα υφαντά και προϊόντα δέρματος. Επίσης αποτέλεσε σημαντικό πνευματικό κέντρο, καθώς για ένα μεγάλο μέρος της Τουρκοκρατίας (1543-1854) λειτούργησε εδώ η Σχολή Τρίκκης (και αργότερα Ελληνική Σχολή) στην οποία δίδαξαν γνωστοί δάσκαλοι της εποχής, όπως ο Διονύσιος ο Φιλόσοφος.

Η πόλη απελευθερώθηκε προσωρινά, για λίγα χρόνια, στις 23 Αυγούστου του 1881 με τη Συνθήκη της Κωνσταντινούπολης, με την οποία πέρασαν σε ελληνική κυριαρχία η Ήπειρος και η Θεσσαλία, για να ξαναβρεθεί υπό Τουρκική κυριαρχία με τον Ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897 για ένα περίπου χρόνο και μέχρι την τελική της ενσωμάτωση στην Ελλάδα (1898). Στη συνέχεια τα Τρίκαλα έπαιξαν βασικό ρόλο στις αγροτικές κινητοποιήσεις των αρχών του 20ου αιώνα εναντίον των τσιφλικάδων, και υπήρξαν ο τόπος ίδρυσης του πρώτου Γεωργικού Συνεταιρισμού στην Ελλάδα, το 1906. Υπήρξαν επίσης τόπος δράσης της Εθνικής Αντίστασης κατά τη διάρκεια της κατοχής. Από τα Τρίκαλα καταγόταν ο στρατηγός του ΕΛΑΣ Στέφανος Σαράφης. Στα Τρίκαλα επίσης εκτέθηκε σε δημόσια θέα το κεφάλι του Άρη Βελουχιώτη μετά το θάνατό του. Η πόλη απελευθερώθηκε από τη ναζιστική κατοχή στις 18 Οκτώβρη του 1944.

O ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ:
Δήμαρχος Τρικκαίων εκλέχτηκε για δεύτερη φορά τον Οκτώβριο του 2006 ο Μιχάλης Ταμήλος. Το παρόν δημοτικό συμβούλιο απαρτίζεται από μέλη των συνδυασμών "Τρίκαλα: Πόλη αναφοράς" (Νέα Δημοκρατία) που είναι και η πλειοψηφία, "Τρίκαλα: Πόλις όλων" (ΠΑΣΟΚ), "Τρικκαίων πολιτεία" (ανεξάρτητοι), "Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία" (ΚΚΕ).

Ζωντανή μετάδοση Δημοτικού Συμβουλίου
Αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου


Α' ΒΑΘΜΙΑ & Β' ΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ:
Στην πόλη των Τρικάλων το 2006 υπήρχαν σε λειτουργία 32 νηπιαγωγεία, 35 δημοτικά, 9 γυμνάσια και 8 γενικά λύκεια, καθώς και δημόσιο σχολείο για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Επίσης, λειτουργούν 4 τεχνικά λύκεια (μεταξύ των οποίων ένα εσπερινό), ένα εσπερινό λύκειο, ένα μουσικό γυμνάσιο και λύκειο και ένα αθλητικό γυμνάσιο και λύκειο. Τέλος, υπάρχουν πολλά ιδιωτικά εκπαιδευτήρια που καλύπτουν όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Στα σχολεία της πόλης των Τρικάλων το 2006 φοιτούσαν 7670 μαθητές, εκ των οποίων οι 368 ήταν αλλοδαποί, οι 40 παλιννοστούντες και οι 133 τσιγγάνοι.


ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ:
Στην πόλη λειτουργούν δυο ανώτατες σχολές: το Τμήμα Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το Τμήμα Συντήρησης και Αποκατάστασης Κτηρίων του ΤΕΙ Λάρισας.


ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Από τα Τρίκαλα κατάγονται πολλοί γνωστοί μουσικοί και ερμηνευτές, όπως οι Βασίλης Τσιτσάνης, Κώστας Βίρβος, Απόστολος Καλδάρας, Χρήστος Κολοκοτρώνης, Δημήτρης Μητροπάνος, Μπάμπης Μπακάλης, Γιώργος Σαμολαδάς, η σολίστ Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου, ο σολίστ του πιάνου Δημήτρης Σγούρος και ο βαρύτονος Δημήτρης Καβράκος.

Στην πόλη λειτουργεί Φιλαρμονική Ορχήστρα με ευθύνη του Δήμου καθώς και πολλοί χορευτικοί σύλλογοι με 3.000 περίπου μέλη. Στο Πνευματικό Κέντρο λειτουργούν επίσης με ευθύνη του Δήμου τμήματα θεάτρου, κουκλοθεάτρου, χωρωδίας, ζωγραφικής κλπ. Εκδηλώσεις γίνονται συνήθως στο Πνευματικό Κέντρο, το Κουρσούμ Τζαμί, τις πλατείες της πόλης αλλά και αίθουσες πολλαπλών χρήσεων που υπάρχουν σε αρκετά μουσεία της.


ΜΟΥΣΕΙΑ:
Το ΦρούριοΑρχαιολογική Συλλογή Τρίκκης. Συγκεντρώθηκε το 1902 από τον Παναγιώτη Καστριώτη και στις δυο αίθουσές της εκτίθενται ευρήματα από το Νομό Τρικάλων από τη νεολιθική εποχή μέχρι και τα υστεροβυζαντινά χρόνια.
Δημοτικό Λαογραφικό Μουσείο. Ιδρύθηκε το 1991 και λειτουργεί στην οδό Γαριβάλδη 6. Εκτίθενται αντικείμενα καθημερινής χρήσης, λαϊκής τέχνης, ενδυμασίες, εργαλεία παραδοσιακών επαγγελμάτων αππό τα τέλη του 18ου αιώνα έως τα μέσα του 20ου. Στη συλλογή επίσης περιλαμβάνονται φωτογραφίες και έντυπα της ίδιας περίοδου, ενώ το μουσείο, σε συνεργασία με το Σύλλο Φίλων Λαογραφικού Μουσείου, διοργανώνει εκδηλώσεις και αναβιώσεις παραδοσιακών εθίμων.
Δημοτικό Ιστορικό Αθλητικό Μουσείο. Ιδρύθηκε το 1998 με βάση το συλλεκτικό υλικό του Βασίλη Πελίγκου, το αρχείο του Σπύρου Μπονώτη και δωρεές αθλητών και ανωνύμων. Στεγάζεται σε διώροφο νεοκλασικό κτίριο και η παρουσιάση των εκθεμάτων διαρθρώνεται σε τρεις αίθουσες, όπου παρουσιάζεται η αθλητική ιστορία των Τρικάλων από το 1896 μέχρι σήμερα. Λειτουργεί επίσης Αίθουσα Τροπαίων του τοπικού αθλητισμού καθώς και αναγνωστήριο με βιβλιοθήκη και πολυμέσα.
Κέντρο Ελληνικής Μουσικής Τρικαλινών Δημιουργών, που λειτουργεί και ως Μουσείο Μουσικής Ιστορίας, με οπτικοακουστικό και έντυπο υλικό σχετικό με τους μουσικούς που κατάγονται από τα Τρίκαλα και τη μουσική κληρονομιά της πόλης.
Κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού εταιρείας "Κλιάφα". Στεγάζεται στα παλαιά Ψυγεία- Παγοποιεία Κλιάφα, και λειτουργεί ως μουσείο της εταιρίας αλλά και ως μουσείο της πόλης των Τρικάλων. Πέρα από τις ενότητες τις σχετικές με την ιστορία της πόλης και της εταιρίας, στεγάζει επίσης παραδοσιακό τυπογραφείο, παλιό φαρμακείο, καθώς και παιδική και εφηβική βιβλιοθήκη με 6.000 τίτλους, πολυμέσα και χώρο ειδικά διαμορφωμένο για την αφήγηση παραμυθιών.
Μουσείο Δημήτρη και Λέγκως Κατσικογιάννη. Ιδρύθηκε το 1994 και στεγάζεται στα πρώην ψυγεία της ΑΓΡΕΞ στην Αγία Μονή. Στο μουσείο εκτίθενται 1.236 πίνακες και 114 γλυπτά και σχέδια.
Μουσείο Ιεράς Μητρόπολης. Στεγάζεται στο Μητροπολιτικό Μέγαρο της πόλης και αποτελείται από τις αίθουσες: Εκκλησιαστικό Μουσείο, με εκκλησιαστικά είδη, εικόνες και άμφια, Λαϊκό Μουσείο με λαογραφικά και είδη καθημερινής χρήσης παρελθόντων ετών, και Βιβλιοθήκη που λειτουργεί και ως αναγνωστήριο ανοιχτό στο κοινό και περιλαμβάνει 19.000 τίτλους.
Μύλος Ματσόπουλου. Κατασκευάστηκε το 1884 και σήμερα είναι ιστορικό-βιομηχανικό πάρκο και πολιτιστικό κέντρο. Στεγάζει επίσης το Δημοτικό Κινηματογράφο και Θέατρο αλλά και συνεδριακό κέντρο.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ:
Πύργος ρολογιούΤο Ασκληπιείο της αρχαίας Τρίκκης, το αρχαιότερο και σημαντικότερο της Ελλάδας κατά τον Στράβωνα. Έχει ανασκαφεί μέρος του, ενώ το υπόλοιπο πιθανολογείται ότι βρίσκεται κάτω από την συνοικία Βαρούσι. Κοντά στο Ασκληπιείο έχουν επίσης ανασκαφεί ρωμαϊκά λουτρά και ψηφιδωτά, καθώς και δημόσιο κτίριο των ελληνιστικών χρόνων με ψηφιδωτό όπου απεικονίζεται ο βασιλιάς των Ηδωνών της Θράκης Λυκούργος.
Το Φρούριο της πόλης, που κατασκευάστηκε από τον Ιουστινιανό πάνω στην αρχαία ακρόπολη της Τρίκκης κατά τον 6ο μ.Χ. αιώνα, με τριπλό τείχος. Ανακατασκευάστηκε αργότερα από τους Οθωμανούς, οι οποίοι το 17ο αιώνα τοποθέτησαν και ένα τεράστιο ρολόι πάνω σε πύργο, που συνοδευόταν από μια καμπάνα βάρους 650 κιλών. Το 1936 τοποθετήθηκε άλλο ρολόι από το Δήμαρχο Θεοδοσόπουλο, το οποίο όμως είχε άδοξο τέλος καθώς βομβαρδίστηκε από τους Γερμανούς το 1941. Στο τρίτο διάζωμα του φρουρίου, από τον πάτο ενός πηγαδιού, ξεκινάει τούνελ που διέσχιζε το λόφο του Προφήτη Ηλία και κατέληγε στο δρόμο προς Καλαμπάκα. Σήμερα το Φρούριο φιλοξενεί το υπαίθριο θέατρο του Δήμου.
Το Κουρσούμ Τζαμί, κτίσμα του 16ου αιώνα σχεδιασμένο από τον Σινάν Πασά. Το τζαμί ονομάζεται έτσι από την τουρκική λέξη κουρσούμ, που σημαίνει μόλυβδος, καθώς ο θόλος του είναι μολυβοσκέπαστος. Κοντά στο τζαμό σώζεται το μαυσωλείο του γιου του σουλτάνου Σουλεϊμάν Οσμάν Σαχ, που κατά την παράδοση έκτισε το τζαμί επειδή στα Τρίκαλα θεραπεύτηκε από αρρώστια που τον ταλαιπωρούσε. Το τζαμί σήμερα είναι μνημείο προστατευόμενο από την UNESCO και χρησιμεύει σαν χώρος ήπιων εκδηλώσεων.
Η συνοικία Βαρούσι είναι η παλιά χριστιανική συνοικία των Τρικάλων και βρίσκεται στις παρυφές του Φρουρίου. Έως το 1930 θεωρούνταν η αρχοντική συνοικία των Τρικάλων και σήμερα είναι στο σύνολό της διατηρητέα, παρότι τα περισσότερα κτίριά της έχουν καταστραφεί ή αλλοιωθεί. Επικρατεί η εντύπωση ότι το τραγούδι του Βασίλη Τσιτσάνη με το γνωστό δίστιχο Στα Τρίκαλα στα δυο στενά, σκοτώσανε το Σακαφλιά αναφέρεται σε κάποιο σοκάκι του Βαρουσίου, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι ο Σακαφλιάς, φυσιογνωμία της πόλης των Τρικάλων και κλέφτης γυναικών, που το πάθος του για τις γυναίκες (Σακαφλιάς σημαίνει φίλος της σάρκας) το πλήρωσε με τη ζωή του, δολοφονήθηκε στις Φυλακές Τρικάλων. Κοντά στη συνοικία Βαρούσι βρίσκονται τα Μανάβικα, γειτονιά με χαρακτηριστική, ομοιόμορφη αρχιτεκτονική, που παλιότερα στέγαζε τα πορνεία της πόλης, αργότερα τη λαχαναγορά ενώ σήμερα φιλοξενεί πολλά εστιατόρια και μπαρ.
Ο Ζωολογικός Κήπος της πόλης, στο λόφο του Προφήτη Ηλία, που ανάμεσα σε άλλα φιλοξενεί τίγρεις, τσιντσιλά και ιγκουάνα, έμου, στρουθοκαμήλους, άλογα, ελάφια και αρκετά είδη πουλιών.
Η κεντρική μεταλλική γέφυρα πάνω από το Ληθαίο ποταμό, κατασκευασμένη το 1886 από Γάλλους μηχανικούς.
Το άγαλμα του Ασκληπιού πάνω στις όχθες του Ληθαίου.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ:
Τα Τρίκαλα είναι πόλη με μεγάλη παράδοση στον αθλητισμό. Αθλητές που κατάγονται από την πόλη είναι οι πρώην κάτοχοι παγκοσμίων ρεκόρ του άλματος επί κοντώ Χρήστος Παπανικολάου και του ακοντισμού Σοφία Σακοράφα, ο ολυμπιονίκης της ποδηλασίας Δημήτρης Γεωργαλής, ο δρομέας Περικλής Ιακωβάκης και άλλοι.

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης είναι:

Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων. Έχει φιλοξενήσει μεγάλα αθλητικά γεγονότα, όπως το super grand prix Τσικλητήρεια το 2003, πανελλήνια πρωταθλήματα στίβου, αγώνες Α' εθνικής ποδοσφαίρου κλπ. Είναι έδρα της ομώνυμης τοπικής ομάδας ποδοσφαίρου, αλλά και πολλών αθλητικών οργανώσεων (Γυμναστικός Σύλλογος Τρικάλων κλπ).
Κλειστό δημοτικό γυμναστήριο. Φιλοξενεί αγώνες όλων των αθλημάτων, καθώς και πληθώρα πολιτιστικών εκδηλώσεων
Ο.Α.Κ.Α. Περιλαμβάνει κλειστό και ανοικτό κολυμβητήριο καθώς και κλειστό στάδιο καλαθοσφαίρισης, όπως επίσης και προπονητικά κέντρα. Έχει φιλοξενήσει στο παρελθόν μεγάλα αθλητικά γεγονότα.
Αθλητικό Κέντρο Πάρκου Αγ. Γεωργίου. Κατάλληλα διαμορφωμένοι χώροι αντισφαίρισης, κολύμβησης και ανωμάλου δρόμου προσελκύουν καθημερινά πλήθος πολιτών.
Ποδηλατοδρόμιο ολυμπιακών διαστάσεων. Λειτουργεί στο χώρο του Τ.Ε.Φ.Α.Α. και σύντομα, με την προσθήκη θέσεων για θεατές, θα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο ποδηλατοδρόμιο της χώρας, μετά από αυτό της Αθήνας.
Πολλά γήπεδα ποδοσφαίρου λειτουργούν επίσης σε διάφορα σημεία της πόλης, όπως και ιδιωτικά κέντρα αθλητισμού, ακαδημίες ποδοσφαίρου, βόλλεϋ κλπ.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΙΑ:
Ποδόσφαιρο: ΑΟ Τρίκαλα, Αχιλλέας Μπάρας
Μπάσκετ: ΑΣ Τρίκαλα, Αίολος Τρικάλων
Βόλεϋ: ΑΣ Ασκληπιός
Κολύμβηση:ΑΚΟ Τρικάλων, Νηρέας, ΑΣΕ Τρικάλων, ΑΕ Τρικάλων, Κ.Σ. Ποσειδώνας Τρικάλων
Χάντμπολ: ΑΕ Τρικάλων
Ποδηλασία: ΠΑΣ Τρίκκη, ΠΑΣΤΡ Ασκληπιός, Ιπποκλής, ΠΟ Τρικάλων
Στίβος: Γυμναστικός Σύλλογος Τρικάλων, ΓΑΣ Ζευς Τρικάλων, ΓΕΑ Τρικάλων
Πάλη: Τρίκκη, ΣΒΑ Τρικάλων
Μπάσκετ με καρότσι: Αστέρας Τρικάλων

ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ:
Εφημερίδες:

Ενημέρωση (καθημερινή πολιτική εφημερίδα)
Πρωινός Λόγος (καθημερινή πολιτική εφημερίδα)
Τρικαλινά Νέα (καθημερινή πολιτική εφημερίδα)
Έρευνα (καθημερινή πολιτική εφημερίδα)
Ενεργός Πολίτης (εβδομαδιαία πολιτική εφημερίδα)
Διάλογος (εβδομαδιαία πολιτική εφημερίδα)
Γενονότα (εβδομαδιαία πολιτική εφημερίδα)
Περιοδικά:

Περιοδικό Δήμου Τρικκαίων "Εν δήμω"
In life (γενικού περιεχομένου)
First View (life style περιεχομένου)
Elite Stores (γενικού περιεχομένου)
Ιδέες (γενικού περιεχομένου)
Τηλεόραση:

TV10 με έδρα τα Τρίκαλα. Εκπέμπει σε όλη την κεντρική Ελλάδα.
TRT TV (διαθέτει στούντιο στα Τρίκαλα)
ASTRA TV (διαθέτει στούντιο στα Τρίκαλα)
ΘΕΣΣΑΛΙΑ TV (διαθέτει στούντιο στα Τρίκαλα)
Επίσης, πολλά εθνικής εμβέλειας δίκτυα έχουν μόνιμο ανταποκριτή τους στα Τρίκαλα.


ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ:

Λειτουργούν και εκπέμπουν πολλοί ραδιοφωνικοί σταθμοί. Οι σημαντικότεροι:

Hot Mix fm 88.0
Άνεμος fm 92.0
Ραδιοφωνική Λέσχη fm 97.6
Ράδιο Ζυγός fm 100.0
Proto fm 99.0
Loud fm 88.8
Ράδιο Μετέωρα fm 90.3

ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ:
Στα Τρίκαλα φτάνει κανείς με αυτοκίνητο, λεωφορείο ή τρένο. Απέχουν τέσσερεις περίπου ώρες από την Αθήνα, τρεις περίπου από τη Θεσσαλονίκη και τεσσερεις και μισή περίπου από την Πάτρα.

-- Αθήνα-Τρίκαλα:

Αθήνα-Λαμία-Δομοκός-Καρδίτσα-Τρίκαλα
-- Θεσσαλονίκη-Τρίκαλα:

Θεσσαλονίκη-Κατερίνη-Τέμπη-Λάρισα-Τρίκαλα
-- Πάτρα-Τρίκαλα:

Πάτρα-Γέφυρα Ρίου/Αντιρίου-Ναύπακτος-Ιτέα-Άμφισσα-Μπράλος-Λαμία-Καρδίτσα-Τρίκαλα




ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ:
Η πόλη των Τρικάλων διατηρεί άριστες σχέσεις με πολλές πόλεις του εξωτερικού. Ο δήμος Τρικκαίων συμμετέχει σε πολλούς διεθνείς οργανισμούς, όπως για παράδειγμα το Δίκτυο Ευρωπαικών Πόλεων με Ποτάμι. Η πόλη των Τρικάλων έχει αδελφοποιηθεί με τις πόλεις:

Γερμανία, Άμπεργκ
Ηνωμένες Πολιτείες , Τούσον
Ρουμανία, Μπρασόβ
Η πόλη επίσης συμμετέχει στο Δίκτυο Ευρωπαϊκών Πόλεων με Ποτάμι.


ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ:

Αρχαιολογικός χώρος όπου πιθανολογείται η ύπαρξη ΑσκληπιείουΔικτυότοπος Δήμου Τρικκαίων
Οδηγός για τα Τρίκαλα από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Ο Νομός Τρικάλων απο το δικτυότοπο του δημοτικού σχολείου Πλατάνου
Ο ιστότοπος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Τρικάλων
Μετεωρολογικός Σταθμός Τρικάλων: δεδομένα
Ο καιρός των Τρικάλων
Δήμοι εκτός Αττικής & Θεσσαλονίκης με πάνω από 50.000 κατοίκους
Αγρίνιο | Αλεξανδρούπολη | Βόλος | Δράμα | Ηράκλειο | Ιωάννινα | Καβάλα | Καλαμάτα | Κατερίνη